X-House tops out

X-House has reached its highest point, which was celebrated in a top-out ceremony last Friday.


MUTOPIA’s winning proposal for the adaptive reuse of a Danish shutdown school aims at creating a new focal area for the X-shaped building mass of the school complex by providing a generous multi-space which will create synergy between the different activities of each ‘arm’ of the X.


The X-House is a response to the desire for social innovation, and the requirement to strengthen the local community. It will provide a ‘public living room’ – a dynamic central meeting point featuring a floating orangery which will secure transparency and visual connections between the different functional areas, as well as a new identity for the shutdown school as a ‘social greenhouse’.


The project receives financial support from Lokale og Anlægsfonden (The Danish Foundation for Culture and Sports Facilities), Realdania and Ken Fonden, The Municipality of Faaborg-Midtfyn, along with contributions from local citizens and companies.


http://mutopia.dk/projects/building/x-house/

Comments are closed.